Skip to main content

Koken op hout

Koken op hout  is al sinds mensenheugenis in gebruik. Vandaag gaan  we er wel anders mee om. Voor sommige is het een stap terug in de tijd. Met de huidige mogelijkheden is het echter een perfecte aanvulling op het energievraagstuk.

Bovendien is aangenaam om snel en efficient te koken op een mooi fornuis.

Ook concepten met een houtfornuis voor de winter en een gas of electricsch foruis voor de zomer kan u bij ons bekomen.( zie foto boven) 

Kookfornuis en -ketel

Koken en het  hele huis verwarmen.

Een paar fabrikanten bieden de mogelijkheid om nog een stapje verder te gaan. Zo kan je niet alleen koken maar ook je buffervat ( voor cv verwarming ) opladen  met je kookfornuis.

Bakovens

De bakoven bestaat reeds honderde jaren in deze  massieve halfronde  vorm.

De oven word warm gestooktmet enkele kg hout. Wanneer de vlammen gedoofd zijn veeg je de assen aan de kant en schuif je de pizza, brood of andere op de stenen vloer. In een mum van tijd doordringd de warmte het gerecht zonder uit te drogen en met een volle smaak. Kom gerust eens langs om het zelf te ervaren en te proeven

wij kunnen u verschillende modellen aanbieden.

Deze zijn opgebouwd door ons of te verkrijgen in bouwpakket .